Ouderbijeenkomsten dyslexie

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Een prachtige tijdelijke baan

Achtergrond

Ouderbijeenkomsten dyslexie

Om de dyslexiebehandeling van een kind zo goed mogelijk te laten slagen, is het van groot belang dat de ouders betrokken zijn bij de behandeling. In de praktijk blijkt dat ouders vaak behoefte hebben aan meer uitleg over dyslexie en de manier waarop zij hun kind thuis kunnen begeleiden. Daarom organiseren wij gratis informatiebijeenkomsten bedoeld voor de ouders van kinderen die bij ons in behandeling zijn voor dyslexie.

Tijdens een ouderbijeenkomst vertellen behandelaars uit jouw regio wat dyslexie inhoudt, geven we handige tips voor de begeleiding thuis en gaan we in op de aandachtspunten wanneer de behandeling eenmaal stopt. De bijeenkomst heeft een interactief karakter en er is veel ruimte voor het stellen van vragen.

Ouders die eerdere bijeenkomsten hebben bijgewoond geven aan dat het een goede aanvulling is op de dyslexiebehandeling, zoals Cedin deze biedt. Het heeft hen meer inzicht gegeven in de problemen die hun zoon/dochter ervaart, zowel op lees- en spellingsgebied als ook sociaal-emotioneel. Daarnaast werd ouders duidelijk welke mogelijkheden er zijn om hun dochter/zoon zo goed mogelijk thuis te begeleiden. Ook het contact met de behandelaars en andere ouders ervaart men als prettig.

Ouderbijeenkomsten worden twee à drie keer per jaar georganiseerd op verschillende locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Wanneer je zoon of dochter een dyslexiebehandeling bij Cedin volgt, zal je via je behandelaar een uitnodiging krijgen voor de eerstvolgende bijeenkomsten. In de uitnodiging staat hoe je je kunt aanmelden.

Je bent van harte welkom!

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..