Cedin Zorg opent nieuwe Jeugdhulppraktijk in Franeker

Nieuwe praktijk Franeker

Cedin Zorg opent nieuwe Jeugdhulppraktijk in Franeker

Cedin Zorg opende onlangs een nieuwe jeugdhulppraktijk in Franeker. Cedin Zorg is een jeugdhulporganisatie en begeleidt en behandelt kinderen van 0-18 jaar met milde tot complexe problematiek, zoals vragen over de ontwikkeling, leerproblemen en dyslexie. De praktijk in Franeker is de derde praktijk van Cedin Zorg in Friesland en is volop in groei.

Jeugdhulp, dyslexie en leerlingenzorg

Ouders kunnen bij Cedin Zorg terecht met hulpvragen op het gebied van probleemgedrag, slecht (in)slapen, puberteit en/of pesten, ADHD, autisme, en stoornissen zoals angst- of stemmingsstoornissen. Dit kan zich thuis afspelen of op school. Ook voor onderzoek en behandeling van dyslexie en extra zorgondersteuning op school kan men bij Cedin Zorg terecht. In multidisciplinaire teams zijn GZ-psychologen, orthopedagogen, systeemtherapeuten, psychiaters en ambulant begeleiders werkzaam die allemaal ingezet kunnen worden als de situatie daarom vraagt. Het team wordt de komende periode nog volop uitgebreid.

Werken in de driehoek staat centraal

Uniek aan Cedin Zorg is dat het werken in de driehoek kind – gezin – school centraal staat. In alles wat zij doet betrekt zij deze werelden, zodat ze goed op elkaar afgestemd worden. De zorgprofessionals  onderzoeken samen met het kind, de ouders én de school wat er nodig is om de hulpvraag van het kind te beantwoorden. Behandelingen van het kind vinden plaats op school of in de praktijk. Zo is de behandelaar van Cedin Zorg letterlijk aanwezig in de schoolomgeving en kan zij inspelen op wat hier gebeurt. In het behandeltraject kan de leerkracht worden voorzien van adviezen voor in de klas en bieden we ouders/verzorgers handvatten voor de opvoeding thuis.

Over Cedin Zorg

Cedin is zowel actief binnen de Jeugdhulp met Cedin Zorg, als in het onderwijs met Cedin Onderwijs. Onze kracht is dat we altijd terug kunnen vallen op expertise en ervaring in zowel het onderwijs als de jeugdhulp. Zo vind je bij ons, naast onze zorgprofessionals, experts op het gebied van hoogbegaafdheid, taal en lezen, rekenen en sociale veiligheid op school, denk hierbij aan groepsvorming en pesten.

Cedin Zorg is actief in Noord-Nederland en heeft zeven zorgpraktijken in Friesland, Groningen en Drenthe, waarvan zich drie in Friesland bevinden. De praktijk in Franeker bevindt zich aan de Hertog van Saxenlaan 76-M. Een kind aanmelden voor zorg kan via www.cedinzorg.nl.

 

Op de foto v.l.n.r Lotte Bergsma, Marlous Loohuis (praktijkhouder) en Anna Schurer voor de nieuwe praktijk van Cedin Zorg in Franeker.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..