Het coronavirus: hoe gaan wij daarmee om?

Nieuwsbericht

Het coronavirus: hoe gaan wij daarmee om?

Via deze pagina brengen wij je op de hoogte van de maatregelen die Cedin neemt met betrekking tot het coronavirus.

De gezondheid van kinderen, hun ouders, hun leerkrachten, onze medewerkers en de samenleving staat bij ons voorop. Om de verspreiding van het coronavirus te beperken werken onze medewerkers daarom zoveel mogelijk thuis. Dit betekent dat onze behandelingen de komende periode grotendeels via de telefoon of online zullen plaatsvinden.

 

Wat gebeurt er met de geplande behandelingen?

De geplande dyslexiebehandelingen, onderzoeken en trajecten m.b.t. jeugdhulp en leerlingenzorg kunnen telefonisch of online, doormiddel van videobellen, doorgaan. De behandelaar van je kind zal hierover contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken en afspraken te maken.

Wij maken alleen face-to-face afspraken (dus een afspraak in één en dezelfde ruimte) wanneer het echt noodzakelijk is én wanneer zowel de ouder, het kind, als de medewerkers van Cedin geen klachten vertonen als verkoudheid, hoesten of koorts. Dit doen wij bijvoorbeeld bij EMDR behandeling, intelligentieonderzoek of observaties. In dat geval hanteren wij de  geadviseerde hygiëne richtlijnen van het RIVM. Dat houdt in dat we geen handen schudden, gepaste afstand bewaren, vaker onze handen wassen en (materialen) extra schoonmaken.

 

Nieuwe aanmeldingen

Ook de komende periode kun je gewoon een kind aanmelden voor jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg bij Cedin. Waar mogelijk vinden diagnose en behandeling zoveel mogelijk plaats via de telefoon en online.  Ook hier geldt dat, wanneer het noodzakelijk is dat er een fysieke afspraak plaatsvindt,  wij ons houden aan de voorgeschreven richtlijnen van het RIVM.

Wij helpen je graag

Heb je  vragen over onze dienstverlening in de komende periode, neem dan contact met ons op. Dit kan via de medewerker waarmee je een afspraak hebt of via de praktijkhouder van de lokale zorgpraktijken.

Wij zijn ons ervan bewust dat er een groep kinderen en jeugd is, die door hun aard en kwetsbaarheid, extra ongerust kunnen raken door het coronavirus. Heb je hierover vragen, ook dan staan we je graag te woord.

Op deze website vind je informatie om je kind de rust en duidelijkheid te geven die het nodig heeft rondom het coronavirus.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..