‘Praktijkhouder bij Cedin, een hele mooie vervolgstap na jaren werkervaring.’

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond /

Interview

Chantal Gijtenbeek is orthopedagoog – generalist en sinds 1,5 jaar praktijkhouder van onze jeugdhulp behandellocatie in Sneek. Momenteel neemt zij deze rol ook waar in Emmen, omdat we voor deze locatie een vacature Praktijkhouder hebben. Ben jij GZ-psycholoog of Orthopedagoog-generalist en wil jij je werk combineren met het coachen en ontwikkelen van een multidisciplinair en zelfregulerend team? Maar twijfel je of onze functie voor jou geschikt is? Lees dan onderstaand interview en wie weet raak je enthousiast!

‘Praktijkhouder bij Cedin, een hele mooie vervolgstap na jaren werkervaring.’

Chantal: “Hiervoor werkte ik 10 jaar als orthopedagoog- generalist in de zorg voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Toen de kans zich voordeed om als praktijkhouder in Sneek aan de slag te gaan, twijfelde ik geen moment. Het leek mij namelijk een hele mooie vervolgstap na jaren werkervaring. Als praktijkhouder vervul je namelijk een overstijgende rol, wat ik heel erg vind passen bij een orthopedagoog-generalist.”

Wat maakt je werk interessant?

“Je bent het gezicht van de praktijk, je ziet alle cliënten en ouders. Ook ben je het visitekaartje voor gebiedsteams en huisartsen in de regio. Ik blijf ondanks mijn rol als praktijkhouder heel inhoudelijk met mijn vak bezig. Juist omdat alle aanmeldgesprekken via mij lopen, weet ik wat er inhoudelijk speelt. Dat betekent dat ik als praktijkhouder ook echt iets mag vinden van een behandeling.

De zorgpraktijken van Cedin zijn bovendien heel laagdrempelig. De praktijkhouder is heel benaderbaar. Dat is iets anders dan altijd bereikbaar zijn. Er wordt wel van je verwacht dat je proactief bent en houdt van afwisseling. Je moet namelijk goed kunnen schakelen en in staat zijn overzicht te behouden. Ik heb gemerkt dat ik door mijn werkervaring daar prima toe in staat ben. Wat trouwens ook gewoon heel leuk is om te merken aan jezelf.”

Een praktijkhouder moet leidinggeven. Wat betekent dat?

“Het is belangrijk voor deze functie om het mooi te vinden je eigen praktijk draaiende te houden. Dat betekent inderdaad ook dat je leidinggevende bent van je team. Op papier gaat het om een 50/50 verdeling. Wat inhoudt dat het ook de bedoeling is dat je zelf casuïstiek blijft oppakken en zelf blijft behandelen. Dit doe je in de rol van regiebehandelaar. Je moet het leidinggeven eigenlijk zien als een extra taak. Je hebt namelijk ook gewoon regiebehandelaren binnen Cedin, die deze rol ook op zich nemen. Maar als praktijkhouder ben je daarnaast verantwoordelijk voor hoe het gaat binnen de praktijk. Het is belangrijk om te weten dat je dit niet alleen hoeft te doen en hier ook geen ruime ervaring mee hoeft te hebben. Cedin biedt je coaching trajecten om te groeien in je rol als leidinggevende en je bent natuurlijk ook onderdeel van het team met praktijkhouders van de andere 6 locaties van Cedin.”

Cedin werkt vanuit de driehoek kind – gezin – school. Wat merk jij daarvan?

“Ik vind het heel mooi dat wij die verbinding tussen jeugdhulp en onderwijs proberen te leggen. Bij ons is het vanzelfsprekend om de hulpvraag van kinderen in de context te zien. Daarom leggen wij altijd contact met school. Het is aan mij ervoor te zorgen dat mijn team dit ook als vanzelfsprekend blijft doen. Het werken in de driehoek, zoals wij dat noemen. Een diagnose kun je niet stellen als je je niet voldoende hebt verdiept in alle leefwerelden van een kind of jongere.”

Wat mag je verwachten van Cedin als werkgever?

“Bij Cedin krijg je alle ruimte om je vakinhoudelijk te blijven ontwikkelen. Daarnaast ben ik met de overige praktijkhouders en het MT bezig om ons vak efficiënter te maken. De organisatie van Cedin is erg plat, iedereen is goed benaderbaar. Als praktijkhouder kan je veel eigen initiatief nemen tot verandering. En Cedin is als werkgever flexibel, dat is prettig. Dit betekent ook dat je je eigen agenda kunt bepalen.

Onze zorgpraktijk in Emmen is een drukke praktijk, er komen veel aanmeldingen binnen. Ondanks deze drukte lukt het dit hardwerkende team alle cliënten te helpen. Je komt in een enthousiast team terecht die je heel graag verwelkomen.”

 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..