Werken vanuit je hart

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond /Werken vanuit je hart

Interview

Werken vanuit je hart

Mirjam Oosterman werkt sinds 2010 met veel voldoening bij Cedin. Ze is gespecialiseerd onderwijsadviseur, orthopedagoog-generalist en GZ-psycholoog: “Ik kan werken vanuit mijn hart, hoe lekker is dat! In mijn rol draag ik bij aan de ontwikkeling van kinderen én aan de ontwikkeling van collega’s. Dat is voor mij belangrijk en daar heeft Cedin echt oog voor.”

 

Waardering

“Ik word gezien om mijn inhoudelijke bijdrage. Er is in de organisatie zicht op wat je doet en ook waardering voor wat je in het geheel toevoegt.  Ik geniet van de betrokkenheid van alle collega’s. Iedereen werkt vanuit dezelfde drive. We zijn enorm betrokken bij onze cliënten, anders kan je dit werk niet doen. En tegelijkertijd zijn we ons er van bewust dat we inkomsten moeten genereren. Je bent hierdoor geneigd werk te blijven aannemen. Het is daarom belangrijk om goed te weten of te leren wat je grenzen zijn.”

Kennisdelen

De oprechte collegialiteit binnen Cedin is groot. We hebben de wens dat iedereen goed wordt in zijn of haar vak. Jonge inkomende orthopedagogen ondersteunen we daarom in hun professionalisering. Hoe word je een krachtige orthopedagoog binnen Cedin? Inhoudelijk deskundig, klantgericht en met zakelijk besef. Mirjam: “Vaak komen orthopedagogen bij ons binnen op één van onze zuilen: dyslexiezorg, leerlingenzorg of jeugdhulp. Wij willen juist dat ze op meerdere zuilen inzetbaar zijn. Daarom ligt de focus op ontwikkelen. Wat heb jij nodig om je te kunnen ontwikkelen? We bieden daarvoor gerichte cursussen aan in ons eigen Leerlandschap. Denk bijvoorbeeld aan een cursus Oudergesprekken met onze eigen trainingsacteur. Bovendien zijn deze cursussen deels geaccrediteerd voor de beroepsregistraties NVO, NIP en SKJ.”

Traineeteam

De jonge beginnende orthopedagogen maken deel uit van het traineeteam dat  Mirjam samen met collega Sietske Bosman begeleidt. Mirjam: “Wij begeleiden onze trainees inhoudelijk vanuit de leerlingenzorg. Als ik terugkijk had ik deze begeleiding vroeger graag zelf gehad. Als je net bent begonnen met werken, ben je een volwaardige collega. Je mist alleen de ervaring en daar gaat tijd overheen. Met ons traineeteam versnellen we dat. Ik lees mee met de eerste onderzoeken, als iemand het nodig heeft kan ik ook mee naar een adviesgesprek of iemand kijkt een keer bij mij mee. Inhoudelijke vragen lossen we met elkaar op in het traineeteam. Het gaat om de kleine kneepjes in het vak. Juist die dingen die je niet vanuit je studie of uit een boek leert. Het gaat er hierbij niet om dat we fouten voorkomen, want van fouten maken leer je juist veel. Het gaat altijd over je willen ontwikkelen. Als dat de kern is, kun je op die basis alle ondersteuning binnen Cedin krijgen die je nodig hebt. Inclusief je herregistratie als orthopedagoog.”

 

Open sollicitatie

Wij zijn doorlopend op zoek naar GZ-psychologen, Orthopedagoog-generalisten en Kinder- en jeugdpsychiaters. Ben jij een getalenteerde professional die op zoek is naar een (nieuwe) uitdaging? En geïnteresseerd in werken bij Cedin? Laat het ons weten! Neem contact op met Jaap Kramer (manager HRM) via personeel@cedin.nl of 06 123 437 12.

Meer weten over Cedin als werkgever? Lees dit interview met Jaap Kramer.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..