Jeugdhulp
Als ouder wil je graag dat je kind zich goed voelt en zich goed ontwikkelt. Soms merk je dat het allemaal niet zo lekker loopt. Je maakt je zorgen over het gedrag en de ontwikkeling van je zoon of dochter. Je loopt bovendien zelf op je tenen omdat je de opvoeding zo goed mogelijk probeert te doen. Dan bieden wij hulp.
Wat mag je van ons verwachten?
Onze mensen hebben veel aandacht voor het positieve. Wat gaat wel goed, wat kan wel en wat zijn de positieve uitzonderingen? Door hier bij aan te sluiten boeken we vooruitgang. We weten namelijk dat versterken van positieve en beschermende factoren beter werkt dan het verminderen van klachten.
Wij vinden het heel belangrijk om te kijken naar wat een kind of jongere écht nodig heeft. We gaan in gesprek met jou als ouder, met de school en natuurlijk met jouw kind. Met deze informatie komen we tot een passende behandeling. Je kind helpen doen wij dus niet alleen. Samen met het gezin en de school gaan we aan de slag.
Hoe werken wij?
Met een verwijzing van de huisarts kun jij je kind bij ons aanmelden op onze website. Wij controleren vervolgens of deze aanmelding compleet is. Dan beoordelen we of we je kind inderdaad kunnen helpen. Is dat het geval dan maken wij een afspraak voor een aanmeldgesprek. Op basis van dit eerste gesprek kijken we welke behandelaar jouw kind het beste kan helpen en wie het beste bij jouw kind past. We maken vervolgens een ontwikkelplan. Je weet dus van te voren waar je aan toe bent en aan welke doelen we samen werken.
Doen wat werkt
In onderstaand filmpje nemen we je mee in de uitgangspunten van onze werkwijze. Doen wat werkt voor kinderen en jongeren. Daar staan we voor.
Heeft jouw kind een zorgverwijzing gekregen?

Veelgestelde vragen
Wij helpen je kind en jou het liefst zo snel mogelijk, maar soms moet je even wachten tot je aan de beurt bent. Wij proberen de wachttijd altijd zo kort mogelijk te houden. We informeren je graag over de wachttijden voor jeugdhulp van Cedin.
De gemeente waar jouw kind staat ingeschreven, is verantwoordelijk voor de jeugdhulp. En betaalt de rekening. Je kind komt alleen in aanmerking voor jeugdhulp op basis van een doorverwijzing. Meestal geeft de huisarts deze doorverwijzing, maar ook gebiedsteams van de gemeente kunnen doorverwijzen.
Wij hebben de verwijzing en het volledig ingevulde aanmeldformulier nodig. Pas als beide gezaghebbende ouders dit formulier ondertekenen mogen wij hulp bieden.
Als jouw kind zorg nodig heeft, ben je wettelijk verplicht een legitimatiebewijs te laten zien aan de zorgverlener. De legitimatieplicht geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen onder de 14 jaar. Zonder geldig legitimatiebewijs kunnen wij een dossier daarom niet in behandeling nemen.
Mocht je verhinderd zijn voor een afspraak, geef dit dan minstens 24 uur van te voren aan. Wij zullen de afspraak verzetten naar een ander moment. Wanneer je de afspraak vergeet of niet tijdig afzegt, kunnen we € 50,- in rekening brengen.
Jullie postcode bepaalt bij welke praktijk jullie worden aangemeld. Het heeft dus geen zin om onze praktijken te benaderen omdat ergens anders de wachttijd korter is.