Kinder- en jeugd GGZ

Soms gaat (helpen) opgroeien niet vanzelf. Je overziet ‘de dingen’ niet meer. Jouw situatie is voor jou, je ouders en je omgeving moeilijk. Je ouders, vrienden en anderen proberen je te helpen maar je lijkt vast te lopen. Wij helpen je om uit deze situatie te komen. Onze medewerkers ondersteunen je hier graag bij.

Met kinder- en jeugdpsychiatrie (geestelijke gezondheidszorg) bieden we hulp aan kinderen en jeugdigen met een psychische aandoening die zo ernstig kan zijn, dat zij hierdoor in hun ontwikkeling worden bedreigd.

Soms zijn de problemen in de ontwikkeling van een kind zo groot dat het fijn is dat er een psychiater meekijkt. Een psychiatrisch onderzoek leidt niet altijd direct tot een diagnose of een stempel, maar wel tot een compleet beeld. Samen werken we aan een oplossing die past in jullie gezin en bij jullie kind. Dit kan therapie, medicatie of begeleiding zijn.

In onze behandeling stemmen wij school en thuis altijd op elkaar af, omdat we geloven in de kracht van het verbinden van de werelden waar een kind zich het meest in begeeft. School en thuis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij hebben jarenlange ervaring in het onderwijs en in de begeleiding thuis en kunnen een kind zo nodig op beide plekken behandelen. We zorgen ervoor dat beide werelden naadloos op elkaar afgestemd worden.

Kinder- en jeugdpsychiatrie is de verantwoordelijkheid van gemeente waarin het kind woont. Voor begeleiding of behandeling bij Cedin is een verwijzing van de huisarts, wijkteam, gebiedsteam of andere specialist nodig.

Na zo’n verwijzing staat nog niet precies vast welke (behandel-)vorm van jeugdhulp (dus welke voorziening) een jeugdige of zijn ouder precies nodig heeft. In de praktijk is het de jeugdhulpaanbieder (bijvoorbeeld de jeugdpsychiater) zelf, die na de verwijzing beoordeelt welke voorziening precies nodig is. Deze bepaalt dus de inhoud van de zorg en hij bepaalt zijn oordeel mede op de protocollen en richtlijnen die voor een professional de basis van zijn handelen vormt.
Wij als hulpaanbieder moet zich daarbij houden aan de algemene afspraken die hij daarover met de gemeente heeft gemaakt in het kader van de contract- of subsidierelatie én met de regels die de gemeente bij verordening heeft gesteld over het vrij-toegankelijke en niet vrij-toegankelijke deel van het aanbod. Op deze manier kan de gemeente op een hoger niveau sturen op de inzet van jeugdhulp.

Contactpersonen

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs of stel je vraag hieronder.

Ja, ik wil graag meer informatie

We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen.

Nieuws en blogs

Wil je direct een zorgtraject aanmelden?

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..