Ondersteuning op Zorgniveau 3
Kinderen met leer- en/of gedragsproblemen hebben, hebben het vaak moeilijk op school en thuis. Dit kunnen leerlingen zijn met of zonder een diagnose. Er kan sprake zijn van beperkte sociale vaardigheden, weerbaarheid of zwakke executieve functies. Of kinderen die hooggevoelig, vaak boos en/of prikkelbaar zijn. Soms is er wel een diagnose gesteld en heeft de leerkracht te maken met een leerling die gediagnosticeerd is met bijvoorbeeld (faal)angst, dyslexie, dyscalculie, autisme, AD(H)D of ODD. Om deze kinderen goed te ondersteunen in de klas wordt er veel tijd en expertise gevraagd van de leerkracht. Binnen de wet passend onderwijs wordt er verwacht dat het onderwijs kan voorzien in specifieke onderwijs en ondersteuningsbehoefte. Vaak lukt dit, maar voor sommige leerlingen blijken extra (externe) ondersteuning toch wenselijk. Daarvoor kun je bij Cedin terecht.
Driehoek kind- gezin- school
Tijdens een intake bepalen we samen de noodzakelijke activiteiten voor school en thuis. We onderzoeken samen met het kind, de ouders en school wat er nodig is om de hulpvraag van het kind te beantwoorden. Daarvoor observeren wij ook in de klas en stemmen we regelmatig af met ouders en school.
We stellen een behandelplan op, toetsen daar waar nodig en evalueren we dit vanuit de driehoek kind, ouder, school. Wekelijks begeleiden wij het kind op school, buiten de klas, gedurende maximaal zes maanden.
Per traject maken we een maatwerk offerte, waarin we een integrale aanpak realiseren waarbij zowel het onderwijs als de jeugdzorg bijdragen aan de oplossing. In het overzicht hieronder vind je een aantal voorbeeldtrajecten met een indicatie van de tijdsinvestering en kosten.