Ondersteuning op Zorgniveau 3

Kinderen met leer- en/of gedragsproblemen hebben, hebben het vaak moeilijk op school en thuis. Dit kunnen leerlingen zijn zonder of met een diagnose. Er kan sprake zijn van beperkte sociale vaardigheden, weerbaarheid of zwakke executieve functies. Of kinderen die hooggevoelig, vaak boos en/of prikkelbaar zijn. Soms is er wel een diagnose gesteld en heeft de leerkracht te maken met een leerling die gediagnosticeerd is met bijvoorbeeld (faal)angst, dyslexie, autisme, AD(H)D of ODD. Om deze kinderen goed te ondersteunen in de klas wordt er veel tijd en expertise gevraagd van de leerkracht. Binnen de wet passend onderwijs wordt er verwacht dat het onderwijs kan voorzien in specifieke onderwijs en ondersteuningsbehoefte. Vaak lukt dit, maar voor sommige leerlingen blijken extra (externe) ondersteuning toch wenselijk.

Driehoek kind- gezin- school

Cedin onderzoekt samen met het kind, de ouders en school wat er nodig is om de hulpvraag van het kind te beantwoorden. Gedurende het traject observeren wij in de klas en stemmen we regelmatig af met ouders en school. We maken samen heldere afspraken over:

  • Hoe, waar en wanneer we met elkaar communiceren.
  • Wat het gezamenlijke doel is en wat ieders bijdrage is.
  • Welke informatie we delen met elkaar.
  • Hoe we met elkaar omgaan als het even niet vanzelf gaat.
  • We weten zo wat we van elkaar kunnen verwachten.

Expert in zorg en onderwijs

Onze medewerkers zijn orthopedagogen en psychologen. Tijdens multidisciplinaire overleggen, binnen onze praktijken kunnen onze medewerkers terugvallen op de aanwezige expertise en ervaring in het onderwijs en de jeugdzorg. Wij werken met evidence informed/based methodieken.

Eventueel adviseren wij ouders in een verwijzing naar en behandeling vanuit de jeugdzorg.

Tijdens een intake bepalen we samen de noodzakelijke activiteiten voor school en thuis. We stellen een behandelplan op, toetsen daar waar nodig en evalueren vanuit de driehoek kind, ouder, school. Wekelijks begeleidt de gedragsspecialist  het kind op school, buiten de klas dit gedurende maximaal zes maanden.

Per traject wordt een offerte opgesteld waarbij we een onderscheid maken tussen school- en jeugdzorg activiteiten. We hanteren voor het onderwijs het zelfde tarief dat gebruikelijk is in de jeugdzorg.

Contactpersonen

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze medewerkers of stel je vraag hieronder.

Ja, ik wil graag meer informatie

We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen.

Wil je direct een zorgtraject aanmelden?

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..