Peter Franzen

BIG-nummer: 59044205001

Over Peter Franzen
Peter is Kinder- en Jeugdpsychiater en werkt afwisselend op onze locaties in Emmen en Oude Pekela.

“Een van de grootste uitdagingen op mijn vakgebied is het doen van goede diagnostiek en onderzoek. Hoe ingewikkelder en complexer de diagnostische puzzel is, hoe leuker ik het vind. Vervolgens geeft het me veel voldoening om samen met medebehandelaren het kind of jongere weer vooruit te helpen, thuis, op school en op andere levensgebieden. Omdat een kind nog aan het begin van het leven staat, is er nog veel bij te sturen, te veranderen en aan te passen en dat levert altijd weer verrassende resultaten op.

Ik vind de afwisseling in mijn werk erg leuk, de samenwerking met gezinnen, scholen en andere instanties, het werken in teams en mijzelf te blijven ontwikkelen. Verder ben ik een behandelaar die houd van duidelijkheid, heldere en directe communicatie, ik neem tijd voor de verhalen van kinderen en ouders, en vind humor en creativiteit erg belangrijk

Ik ben ervan overtuigd dat voor elke moeilijke situatie rond een kind, een oplossing te vinden is. Daarbij schroom ik niet om buiten de gebaande paden te gaan.”