Opvoeding en Ontwikkeling

Jij beïnvloedt, net zoals je ouders, de sfeer thuis. Jij leert door vallen en opstaan, dat geldt ook voor je ouders. Soms loopt het hierdoor spaak. Wanneer je ouders vragen hebben over jouw opvoeding en ontwikkeling kunnen ze bij ons terecht met vragen.   Nog beter is het wanneer jullie samen bij ons terecht komen. Dan krijgen jullie tips en adviezen waardoor het een stuk gezelliger wordt. Vaak kunnen we de meesters, juffen en leerkrachten op school ook helpen, zodat het voor jullie  allemaal een stuk leuker wordt.

Kinderen worden niet met een gebruiksaanwijzing geboren. Dat maakt dat opvoeden soms een hele klus kan zijn. Het is dus logisch dat ouders of leerkrachten op zoek gaan naar bruikbare informatie of advies bij de vragen waarmee ze geconfronteerd worden zoals slecht (in)slapen, puberteit, driftbuien, pesten of het omgaan met een gedragsstoornis. Voor elke vraag over de ontwikkeling en het gedrag van kinderen van 0-18 jaar kun je bij ons terecht. Of dit nou gaat om een situatie thuis of op school; we zijn er voor je.

We zetten in op kortdurende ondersteuning en/of we leren vaardigheden aan zodat je als opvoeder steviger in je schoenen komt te staan. In onze behandeling stemmen wij school en thuis altijd op elkaar af, omdat we geloven in de kracht van het verbinden van de werelden waar een kind zich het meest in begeeft. Wij hebben jarenlange ervaring in het onderwijs en in de begeleiding thuis en kunnen een kind zo nodig op beide plekken behandelen. We zorgen ervoor dat beide werelden naadloos op elkaar afgestemd worden.

Wij maken gebruik van methoden als Tripple-P en Kanjertraining. Als een traject langer duurt omdat een kind meer tijd nodig heeft zich te ontwikkelen organiseren we activiteiten tijdens de vakanties en in de weekenden.

Voor begeleiding of behandeling bij Cedin is een verwijzing van de huisarts, wijkteam, gebiedsteam of andere specialist nodig.

Als je een verwijsbrief hebt, dan wordt onze zorg meestal helemaal vergoed door de gemeente (zorg voor kinderen jonger dan 18) of zorgverzekering (zorg voor jongeren ouder dan 18). Ook kun je als particulier zorg afnemen. Je betaalt  ons een bedrag voor de momenten dat je direct contact hebt met onze specialisten. Hieronder valt contact via: telefoon, e-mail, een gesprek of online hulp. Bij particuliere zorg moet een eigen bijdrage betaald worden.

Je kunt altijd terecht bij ons. Om niet voor verrassingen te komen staan maken we bij het eerste gesprek afspraken over de eventuele extra  kosten.

Contactpersonen

Meer informatie?

Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs of stel je vraag hieronder.

Ja, ik wil graag meer informatie

We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen.

Nieuws en blogs

Wil je direct een zorgtraject aanmelden?

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..