Maak kennis met…

Werkzaamheden

Annette is logopediste bij Cedin. Ik beantwoord hulpvragen op het gebied van de spraak- en taalontwikkeling van leerlingen en meestal is dat binnen het basisonderwijs.  De vraag kan bijvoorbeeld gaan over de articulatie en de verstaanbaarheid, de taalontwikkeling bij een syndroom (bv. syndroom van Down), of een uitgebreid spraak- en taalonderzoek om te zien waar de sterke en minder sterke kanten van een leerling liggen.

Samen met de ouders en de leerkracht maak ik de hulpvraag meer specifiek zodat ik gericht kan observeren en/of testen. Daarna bespreek ik mijn adviezen met school en ouders. Dat bestaat meestal uit praktische adviezen die toepasbaar zijn in de klas of specifiek oefenmateriaal.  Soms is het advies de leerling aan te melden voor logopedische behandeling bij een praktijk in de buurt of voor een psychologisch onderzoek.

De uitdaging in het werk is voor mij om de ‘puzzelstukjes’ op de goede plek te leggen; wat is het probleem van deze leerling, wat heeft het kind nodig en welke adviezen zijn haalbaar binnen de school.

Wat anderen zeggen

Intern begeleider en leerkracht: “We zijn zeker geholpen met de adviezen.  Het wijst ons op het gevaar dat je toch te snel aanneemt dat dingen begrepen worden. De pictogrammen die tijdens de behandeling gebruikt worden zijn goed bruikbaar om de emoties van het kind duidelijker te krijgen. Het lijkt ons zinvol om deze ook in de klas te gaan gebruiken.”

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..