Maak kennis met…

Werkzaamheden

Marit Baken is kinderergotherapeut bij het paramedisch onderwijsteam van Cedin.

“Ik geef, op basis van observatie en onderzoek, adviezen binnen de schoolsituatie als er hulpvragen zijn met betrekking tot het uitvoeren van praktische schoolse vaardigheden. De hulpvragen gaan bijvoorbeeld over: schrijven, handvaardigheid, zelfredzaamheid, zithouding, aanpassingen, prikkelverwerking, belasting-belastbaarheid en computergebruik.

Door observatie op school en contact met betrokkenen rondom de leerling krijg ik goed inzicht in zowel de mogelijkheden van de leerling als de mogelijkheden van de school: wat heeft déze leerling nodig, wat heeft déze school nodig? De ene keer zijn handreikingen nodig om vaardigheden te leren, de andere keer individuele aanpassingen of compensatie zodat de leerling op zijn eigen manier activiteiten kan doen.

Voor mij is het belangrijk dat elke leerling de optimale kansen krijgt zich te ontwikkelen binnen zijn of haar school, zodat  de leerling competentie, verbondenheid en autonomie ervaart: ‘ik kan het, ik hoor erbij, ik kies zelf’.”

Wat anderen zeggen

Intern begeleider: “Marit is bij ons betrokken geraakt toen er een leerling met een spierziekte op school kwam. Ik was enorm blij dat ik direct met een professional te maken had. De vragen worden vlot en met  expertise afgehandeld door Marit.”

Leerkracht: “We hebben met Marit een fijne samenwerking gehad, waarbij gekeken is naar de mogelijkheden van het kind, ouders en school.”

Intern begeleider: “Op basis van observaties en contacten met de medische begeleiding kregen wij adviezen voor op school die praktisch uitvoerbaar zijn en kon er op school mede hierdoor extra begeleiding worden ingeschakeld.”

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..