Maak kennis met…

Werkzaamheden

Renate is ergotherapeut binnen het Paramedisch Onderwijsteam bij Cedin. “Als ergotherapeut geeft ik op basis van observatie en onderzoek adviezen binnen de schoolsituatie als er hulpvragen zijn met betrekking tot het uitvoeren van praktische schoolse vaardigheden door een leerling met een beperking.

Samen met de leerling en leerkracht wordt gekeken binnen welke context de handelingen uitgevoerd moeten worden en welke aanpassingen/voorzieningen de leerling nodig heeft om de activiteit met een positief resultaat uit te kunnen voeren.

Ik vind het belangrijk dat elk kind de kans krijgt om zijn talenten te kunnen laten zien en de mogelijkheid heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Oplossingsgericht en in mogelijkheden denken zijn hierbij belangrijke sleutelwoorden.
Een kind zien stalen bij succeservaringen en dat hij ‘mee kan doen’ is dan ook waarvoor ik het doe.”

Wat anderen zeggen

“Een leerling met zitproblematiek zag aangepast meubilair niet zitten, hij wilde geen uitzondering zijn. Met ondersteuning van Renate heeft hij een stoel gevonden waarbij hij de steun heeft die hij zo nodig heeft om goed te kunnen werken, en deze stoel past gewoon onder zijn eigen tafel, zodat hij goed met zijn klasgenoten kan samenwerken.” (intern begeleider)

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..