Maak kennis met…

Over Sjoukje Koudenburg

Met veel plezier geef ik als orthopedagoog en dyslexiebehandelaar individuele behandeling aan kinderen met dyslexie op verschillende scholen in Friesland. Tijdens deze behandeling komen op een speelse wijze allerlei oefeningen aan bod op het gebied van lezen en spellen afgestemd op het niveau van het kind. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling middels psycho-educatie: ‘Wat zijn de sterke kanten van het  kind’ en ‘Welke ondersteuning is nodig om te groeien’ zijn items die aan bod komen. Tijdens het traject zijn een aantal evaluatiemomenten met ouders en school. Naast de behandelingen neem ik onderzoeken af gericht op intelligentie, leren en gedrag. Een dagdeel mag ik samen met het kind werken aan allerlei testen, met als doel een helder beeld te creëren van het gedrags- en leerniveau van het kind. Daarna volgt een adviesgesprek met ouders en scholen.

In mijn werk vindt ik het belangrijk dat een kind  zo goed mogelijk geholpen wordt om het beste uit zichzelf te halen. Kinderen die lekker in hun vel zitten leren beter en dat gun ik alle kinderen! Ik ben enthousiast en wordt blij van het contact en de bewuste groei-momenten met kinderen.

Wat anderen over mij zeggen

Dyslexiebehandeling bij een kind (9 jaar): “Ik vindt het jammer dat de behandelingen voorbij zijn, het waren van die gezellige momenten. Later wil ik ook dyslexie-behandelaar worden“

Dyslexiebehandeling bij een kind (8 jaar): “Zullen we juf vertellen dat ik op leesgebied zo gegroeid ben, dat ik bijna niet meer kan groeien?”.

Moeder van kind (9 jaar) geeft tijdens een evaluatie-moment aan: “Sinds de behandeling zit ons kind weer lekker in haar vel.”

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..